DOWÓD
MIKI: Punkty K,L,M leżą odpowiednio na bokach BC ,CA, AB trójkąta równobocznego ABC i spełniają
warunki
LM=KM KĄT KML=90 oraz BK=AM
Udowodnij że KĄT CKL= 90
4 paź 12:18
jc: NIE rozwiązujemy aktualnych zadań konkursowych!
4 paź 12:47
Iryt:
jc, proszę podać linka do tych zadań, nie chcę rozwiązywać ich na forum.
4 paź 15:34
4 paź 15:40
Iryt:
Dziękuję
4 paź 15:42
ite: Niestety jedno z zadań konkursowych już ktoś wstawił kilka dni temu : (
4 paź 15:48
Iryt:
Tak
4 paź 19:15
Zofija: Czy ktoś mógłby mi to wytłumaczyć?
13 paź 23:42
chichi:
Owszem, opublikuję rozwiązanie, gdy skończy się czas odsyłania prac, pewnie ktoś da znać jak
nastąpi ten dzień, wtedy tutaj zajrzyj
14 paź 00:34
Zofija: Już się skończył czas. Był do 11 czy tam 12 października
14 paź 09:03