a+b | a2+b2 | |||
( | )2 ≤ | |||
2 | 2 |
a + b | a2 + b2 | a2 + b2 + 2 a b | 2 a2 + 2 b2 | |||||
( | )2 − | = | − | = | ||||
2 | 2 | 4 | 4 |
2 a b − a2 − b2 | − ( a2 + b2 − 2 a b) | ( a − b)2 | ||||
= | = | = − | ≤ 0 | |||
4 | 4 | 4 |
a + b | a2 + b2 | a2 + b2 + 2 a b | 2 a2 + 2 b2 | |||||
( | )2 − | = | − | = | ||||
2 | 2 | 4 | 4 |
2 a b − a2 − b2 | − ( a2 + b2 − 2 a b) | ( a − b)2 | ||||
= | = | = − | ≤ 0 | |||
4 | 4 | 4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |