Wyznacz miarę kąta.
KwiatekPK: W prostokącie ABCD stosunek długości boków BC :AB jest
równy √2. Wewnątrz tego prostokąta zaznaczono taki punkt X,
że AB = BX = XD. Wyznacz miarę kąta BXD
1 paź 21:17
.Iryt:
Działaj. Ładne zadanie.
1 paź 21:53
fiołek:

|<BXD|=120
o
2 paź 01:35
gloopek: fiołek czemu są takie kąty a nie inne
10 paź 20:36
tp: Proszę o zamknięcie tematu i/lub nierozwiązywanie podanego zadania.
Jest to zadanie z trwającego konkursu −−− Olimpiady Matematycznej Juniorów.
Kopiowanie rozwiązań które się tu pojawiają jest nie tylko wbrew zasadom olimpiady,
ale jest też ono po prostu niefair w stosunku do innych uczestników konkursu, którzy
samodzielnie poświęcają mnóstwo czasu na walkę z zadaniami.
10 paź 21:28