matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
MATMA POMOCY
Nikodem:
Wyznacz współczynniki a i b wielomianu w(x)=−3x
4
+ax
3
+bx
2
−2x+1 wiedząc, że w(1) = 4 , w(−1) = −6
30 wrz 20:40
ABC:
układ dwóch równań liniowych utwórz i rozwiąż
30 wrz 20:51