Pomocy!! Rozwiąż nierówność
Ania: sinx<1/2
xE<0,2π>
29 wrz 19:20
wredulus_pospolitus:
| | 1 | |
1. sin α = |
| −−> α =  |
| | 2 | |
2. jak wygląda wykres f(x) = sinx
29 wrz 19:41
Ania: Wyszło mi coś takiego
w wykresie f(x)=π/6, zaznaczam koniec przedziału na 5/6π π−π/6=5/6π
r∊(π/6+2kπ,5/6π+2kπ) k∊c
29 wrz 20:13
sushi:

masz 30 stopni i 150 stopni
29 wrz 20:45
sushi:
i teraz masz przedział po "x" w kolorach różowych, a "y" poniżej kreski zielonej
a u Ciebie jest od kropki do kropki nad kreską zieloną i jeszcze dorzuciłaś okresy "2kπ"
29 wrz 20:52
Ania: Napiszesz mi jak to powinno wygladac?
29 wrz 21:05
wredulus_pospolitus:
skoro sinx < 1/2 to patrząc na wykres patrzymy kiedy wykres f(x) (niebieska krzywa) jest
poniżej g(x) = 1/2 (zielona przerywana)
29 wrz 21:32