4 | ||
Liczba x stanowi 28 | % liczby y. Jakim procentem liczby x jest liczba y? | |
7 |
4 | 200 | |||
x=28 | %y= | % y | ||
7 | 7 |
x | 7 | |||||||||
y= | = | % x | ||||||||
| 200 |
x | 7 | 7 | 7 | ||||||||||||||||||||
y = | = | x = | x = | x =3.5 x =350% x | |||||||||||||||||||
| 200 % |
| 2 |
200 | 1 | |||
x = | * | y | ||
7 | 100 |
7 | ||
y = | = 3,5 = 350% | |
2 |
200 | 2 | 7 | ||||
x = | % y = | y −−−> y = | x = 3.5x = 350% x | |||
7 | 7 | 2 |
200% | |
7 |
1 | ||||||||
nawet jeżeli zapiszemy | to mamy (nie jest to poprawnie matematycznie) % jako | |||||||
|
1 | 2 | 1 | ||||||||||
np. jak masz na fizyce | to zapisujesz to jako | a nie jako | ||||||||||
| 5 | kg |
2 | ||
kg | ||
5 |
2 | ||
x= | y | |
7 |
7 | ||
y= | x*100% = 350%x | |
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |