1 | ||
tgx − | = √3 | |
tgx |
1 | 1 | |||
tgx = | (√3 − √7) v tgx = | (√3 + √7) | ||
2 | 2 |
1 | 1 | |||
W = tg2x + ctg3x = | (√3 − √7)2 − | (√3 + √7)3 = | ||
4 | 8 |
6 − 4√21 + 14 − 3√3 − 9√7 − 21√3 − 7√7 | 20 − 4√21 − 24√3 − 16√7 | |||
= | = | = | ||
8 | 8 |
1 | ||
= | (5 − √21 − 6√3 − 4√7) | |
2 |
1 | 1 | |||
W = | (√3 + √7)2 − | (√3 − √7)3 = | ||
4 | 8 |
6 + 4√21 + 14 − 3√3 + 9√7 − 21√3 + 7√7 | 1 | |||
= | = | (5 + √21 − 6√3 + 4√7) | ||
8 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |