logarytm
milan: log49*log3128
23 wrz 20:16
ABC: wynik to 7 , a jak do niego dojść ?
23 wrz 20:20
wakacje: ...=2log4(128)=2log4(27)=14log4(2)=7
23 wrz 20:20
mat:
log
49=log
23
| | log2128 | |
w=log23* |
| = log2128=7 |
| | log23 | |
23 wrz 20:28
janek191:
Lub tak:
| | 1 | | 1 | | 1 | |
= |
| *log3 27 = |
| *7 log3 2= |
| *7 log3 2 = 7 |
| | log9 4 | | log 32 22 | | 0,5*2 log3 2 | |
23 wrz 21:28
wredulus_pospolitus:
mat ... prościej:
| | 2 | | log22 | |
log49*log3128 = |
| log23*7*log32 = 7*log23 |
| = 7*1 |
| | 2 | | log23 | |
23 wrz 22:53