1 | 1 | 1 | 1 | |||||
Wykaż że | < | + | < | |||||
2r | h1 | h2 | r |
r | ||
P= | (a+b+c) | |
2 |
r | P | P | P | |||||
P= | ( | + | + | ) | ||||
2 | ha | hb | hc |
1 | 1 | 1 | 1 | ||||
= | + | + | |||||
r | ha | hb | hc |
r | 2P | 2P | 2P | |||||
P= | ( | + | + | ) | ||||
2 | ha | hb | hc |
2P | 2P | 2P | ||||
a= | b= | , c= | ||||
h1 | h2 | h3 |
1 | 1 | 1 | 1 | |||||
2P=r(a+b+c) ⇒ | = | + | + | |||||
r | h1 | h2 | h3 |
1 | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||
to | + | = | − | < | bo h3,h2,h1<r | |||||
h1 | h2 | r | h3 | r |
1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | |||||||
a+b>c⇒ | + | > | = | − | − | |||||||
h1 | h2 | h3 | r | h1 | h2 |
1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | |||||||
to 2( | + | )> | ⇒ | + | > | |||||||
h1 | h2 | r | h1 | h2 | 2r |
1 | 1 | 1 | 1 | |||||
< | + | < | ||||||
2r | h+1 | h2 | r |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |