matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
I i II pochodne cząstkowe
Adam38:
Ktoś wie jak to zrobić ? F(x,y) =
√
2xy + y
2
8 wrz 14:21
Szkolniak:
dF
2y
y
=
=
dx
2
√
2xy+y
2
√
2xy+y
2
dF
2x+2y
x+y
=
=
dy
2
√
2xy+y
2
√
2xy+y
2
Z drugimi dasz radę?
8 wrz 14:29