matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
objętośc - całki
Mon:
objętość z=x
2
+y
2
z=2x
2
+2y
2
, y=x, y=x
2
jak zapisać całkę z której policzyć obj? obszar to: 0≤x≤1 x≤y≤x
2
7 wrz 10:58
piotr:
3
∫
0
1
∫
x
2
x
(x
2
+y
2
)dydx =
35
7 wrz 12:08