1 | ||
ma długość c. Wykaż, że pole tego trójkąta jest równe S= | c2. | |
8 |
√2 | √3 | √2 | 1 | |||||
sin75°=sin(45°+30°)=sin45°cos30°+cos45°sin30°= | * | + | * | = | ||||
2 | 2 | 2 | 2 |
√6+√2 | ||
= | i teraz tak samo dla cosinusa i uzależnić od boków sinusa i cosinusa? | |
4 |
1 | 1 | 1 | ||||
S = | [ | *c2*sin(30o)] = | c2 □ ![]() | |||
2 | 2 | 8 |
1 | ||
2S= | c2*sin(150o) | |
2 |
1 | ||
2S= | c2*sin(30o) | |
2 |
1 | ||
2S= | c2 | |
4 |
1 | ||
S= | c2 | |
8 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |