matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
pola
jozin:
ABCD jest równoległobokiem, wewnątrz podano wartości pól poszczególnych figur . Oblicz pole trójka z x−em. .
https://i.imgur.com/CPF4iEw.png
19 sie 16:18
kerajs:
Pole pod x oznaczę jako y, a pod 72 jako z
1
P=(x+y)+(72+z+8)=(y+79+z+10)
2
x=9
19 sie 18:01
Mila:
x+a+72+d+8=a+79+d+10 x+72+8=79+10 x=9
19 sie 18:23