√13 | √10 | √19 | ||||
Mi boki trójkąta wyszły równe | , | oraz | , a Tobie @Mila? | |||
3 | 3 | 3 |
1 | √14 | |||
PΔMDJ = | √1/9+1+4/9 = | ![]() | ||
2 | 6 |
2 | ||
cos(MDJ)=cosα= | ||
√130 |
126 | ||
sin2α= | ||
130 |
1 | 1 | |||
P2= | *13a2*10a2*sin2 , 3a=1 to a2= | |||
4 | 9 |
126 | 7 | |||
P2= | = | |||
18*18 | 18 |
√10 | √13 | √19 | ||||
Z Pitagorasa boki trójkąta mamy: | , | , | . | |||
3 | 3 | 3 |
10 | 13 | 19 | 2√247 | 11 | ||||||
Z tw. Carnota mamy, że: | = | + | − | cosα ⇒ cosα= | ||||||
9 | 9 | 9 | 9 | √247 |
√126 | ||
Z jedynki tryg. mamy: sinα=√1−11/√247= | ||
√247 |
1 | √126 | √14 | ||||
PΔMDJ= | *√13*√19* | = | ![]() | |||
2 | √247 | 6 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |