matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
funkcje
diagi:
Niech X i Y bedą dwoma zbiorami oraz f:X→Y. Jeśli f(c)={y; c⊂X, y⊂Y} oraz f
−1
(d)={x; d⊂Y, x⊂X} to która z ponizyszych równosci jest prawdziwa 1) f(f
−1
(b))=b, b⊂y 2) f
−1
(f(a))=a, a⊂x
17 sie 11:50
Adamm:
żadna
17 sie 13:45