matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
całka
max22:
x cos(2x) cos(x)
Oblicz całkę ∫
dx
sin
7
x
10 sie 12:51
wredulus_pospolitus:
cos(2x)cosx
cosx
2sin
2
xcosx
v = x ; u' =
−> u' =
−
sin
7
x
sin
7
x
sin
7
x
v' = 1 ; z podstawienia w u' (t=sinx) −−> u = .... i jedziesz przez części
10 sie 12:59