matematykaszkolna.pl
Studia Kasia: Witam, nie mam problemu z konkretnym zadaniem, ale ze studiami. Mianowicie chcę poprawiać maturę w przyszłym roku i pisać jeszcze raz niektóre rozszerzenia. Z drugiej strony bardzo mnie korcą studia matematyczne (na maturze matmę rozszerzoną też pisałam). Myślałam jak to pogodzić żeby mieć czas na wszystko. Wymyśliłam studia zaoczne lub online, żeby nie mieć problemu ze studiami w innym mieście niż mam korepetycje do poprawy matury. Ale nigdzie nie mogę znaleźć informacji na temat takiej formy studiów. Jest coś takiego, da się w ogóle opanować materiał w weekendy? Z góry dziękuję za każdą odpowiedź emotka
10 sie 00:10
wredulus_pospolitus: 1) Studia zaoczne −−− na te studia i tak trzeba PRZYJEŻDŻAĆ. To po pierwsze, po drugie − są one PŁATNE Po trzecie − nie wszystkie kierunki na uczelniach są także w formie studiów zaocznych 2) Studia on−line. Jeżeli chodzi Ci o studia na państwowej uczelni, to takich studiów raczej nie ma (pomijam nauczanie zdalne z powodu covida). Jeżeli mówisz o jakiś studiach prywatnych w formie on−line to ... na dobrą sprawę tam się zbyt wiele nie nauczysz. Dodatkowo − są to PŁATNE studia. 3) Co za problem znaleźć korepetytora w mieście w których chodzisz na uczelnię? 4) A czemu chcesz studiować matematykę? Jaki masz plan na przyszłość? Co chciałabyś robić w przyszłości, co by było związane z tym kierunkiem studiów?
10 sie 00:50