matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
całka
student:
Niech D={(x,y):−1≤ x≤ 1 i 0≤ y≤ 2 }. Oblicz całkę ∫∫
D
√
|y−x
2
|
dxdy
7 sie 08:39
kerajs:
...=∫
−1
1
(∫
x
2
2
√
y−x
2
dy)dx +∫
−1
1
(∫
0
x
2
√
x
2
−y
dy)dx=
7 sie 09:25