Czy w podręcznikach "Matematyka LO klasa 2 podręcznik / zakres rozszerzony" Kurc
matura: Czy w podręcznikach "Matematyka LO klasa 2 podręcznik / zakres rozszerzony" Kurczab Świda
"Matematyka LO klasa 3 podręcznik / zakres rozszerzony" Kurczab Świda
jest omówiony także materiał z zakresu podstawowego?
5 sie 18:02
matura: odpowie ktoś
6 sie 09:03
matura:
6 sie 09:44
a7: jeżeli opanujesz zakres rozszerzony to raczej na pewno masz opanowany zakres podstawowy, ale
tam chyba nie ma wyróżnionego co należy do zakresu podstawowego a co należy do zakresu
rozszerzonego,
jaki jest dokładny cel/intencja tego pytania?
6 sie 13:01
matura: no chcę porządnie opanować materiał do matury i na studia kierunek informatyka
chodzę do 1 klasy liceum i bardzo interesuje mnie matma
wiem że są wakacje ale mega interesuje się matmą
chcę mieć pewność że umiem wszystko z zakresu podstawowego i rozszerzonego
6 sie 13:14
a7: jak chcesz mieć świadomość, co należy do której podstawy programowej, to zdaje się, że na
stronie cke są podstawy programowe i dla poziomu podstawowego i dla poziomu rozszerzonego
6 sie 13:17
matura: wiesz mam dużo czasu, są wakacje i chcę dla samego siebie się nauczyć
do matury mam jeszcze czas

czy myślisz że dobrym pomysłem byłoby przerobienie zadań z obu książek
i części podstawowej i rozszerzonej?
6 sie 13:20
Maciess: Poszukaj PDFa/ebooka tych książek (albo fragmentu) i porównaj sobie co masz w środku. Na tej
podstawie zdecyduj co kupić.
6 sie 13:24
a7: jak chodzi Ci o naukę typowo pod katem matury, to podchodziłabym inaczej niż pod kątem
stopni/klasówek szkolnych
nie znam Twojego poziomu, ale jeśli idzie Ci samodzielna nauka, to porównaj zadanka/zadania
maturalne chociażby na tej stronce z matury podstawowej i rozszerzonej
do matury podstawowej jest się chyba bardzo łatwo nauczyć samemu i od tego bym zaczęła
np. tutaj masz zadania ułożone tematami ( z rozwiązaniami i potrzebną wytłumaczoną właściwie
teorią) do podstawowego poziomu
https://matematykaszkolna.pl/strona/3549.html
a tutaj do poziomu rozszerzonego
https://matematykaszkolna.pl/strona/4989.html
Porównaj może kilka/kilkanaście zadań. Przejrzyj w ogóle poziom podstawowy, bo ten już byś
pewnie zdał na duża ilość procent.
Poza tym wiele razy czytałam na tym forum, że zbiór Pana Kiełbasy to jest "must have" (jest do
obydwu poziomów, "must have" w sensie, że jest bardzo zachwalany)
Jeśli chodzi o podręczniki szkolne to typy zadań moim zdaniem trochę się różnią od typów na
maturzei o ile do szkoły dobrze z nich korzystać o tyle do matury można podejść inaczej.
Może jeszcze się ktoś wypowie...
6 sie 13:31
6 sie 13:42
a7: jak klikniesz w np. >>Zadanie1 to zobaczysz rozwiązanie
6 sie 13:43
6 sie 13:45