matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
trójkat
fifi:
Niech ABC bedzie trójkatem w którym ∡ ACB=2α, ∡ ABC=3α, AD jest wysokością oraz AE środkową tak
a
ze ∡ DAE=α. Jeśli BC=a, CA=b, AB=c, pokaz ze
=1+
√
(2(c/b)
2
−1
.
b
2 sie 15:50
MilEta:
twierdzenie cosinusów wielokrotnie
2 sie 16:04