funkcje
A&M: | | ⎧ | [x] gdy −2≤x<0 | |
| Niech f(x)= | ⎨ | |
|
| | ⎩ | |x| gdy 0≤x≤2 | |
| | π | |
oraz g(x)=1/cosx , x∊R−(2n+1) |
| . ([]−część całkowita) |
| | 2 | |
Wyznacz f o g oraz g o f (o−złożenie)
| | ⎧ | [1/cosx] gdy −2≤1/cosx<0 | |
| wiem ze f(g(x))= | ⎨ | |
|
| | ⎩ | |1/cosx| gdy 0≤1/cosx≤2 | |
i chodzi mi o przedstawienie tego w najprostszej postaci
2 sie 10:15
wredulus_pospolitus:
| | 1 | | 1 | |
A co się dzieje dla |
| < −2  oraz dla |
| > 2  |
| | cosx | | cosx | |
2 sie 11:45
A&M: 2πn + π/2<x<2πn + 2π/3 oraz 2πn + π/3<x<2πn + π/2
tak? i jak dalej?
2 sie 12:02
A&M: I jak zapisać to złożenie fog oraz gof
2 sie 16:34
A&M: ktoś pomoze?
3 sie 08:04