To nie zadanko :)
Rock'N'Roll: Cześć. Pomyślałam, że nie znajdę chyba lepszego miejsca na uzyskanie odpowiedzi niż forum,
które nie raz i nie dwa pomagało mi w zadaniach z rozszerzenia za czasów szkolnych

Maturę zdawałam 5 lat temu, z kilku względów moje dotychczasowe wybory odnośnie studiów nie do
końca były trafione, przez ostatnie lata przebujałam się na studiach, które niestety nie były
moim spełnieniem marzeń. Teraz chciałabym w końcu spróbować czegoś, w czym lepiej się odnajdę
i stąd pomysł ze studiowaniem informatyki zaocznie.
Na dotychczasowych studiach miałam "trochę" do czynienia z matematyką − 3 przedmioty na
licencjacie, 3 na mgr, z czego 1 przepisany 😁 ale mam świadomość że to raptem ułamek tego, co
czeka mnie na politechnice. Zdaję sobie też sprawę, że moja wiedza z matematyki, fizyki − choć
w szkole radziłam sobie dobrze − po 5 latach od matury nie jest najświeższa i przez tyle lat
zapomina się bardzo wiele...
Moje pytanie brzmi... Od czego zacząć, żeby jakoś przygotować się do tych studiów, żeby obyło
się bez wielkiego szoku... Powtarzać od deski do deski cały materiał z matmy po kolei? Czy to
pewna przesada?
1 sie 10:19
MilEta: Chcesz iśc na licencjat czy studia magisterskie?
1 sie 12:17
Rock'N'Roll: Inżynierskie, I st.
1 sie 12:20
MilEta: to na spokojnie, może jakaś szybka powtórka z liceum (np z vademecum) i to co warto do przodu
to na pewno podstawowa analiza matematyczna (ciągłość, granice, pochodne, całki funkcji jednej
zmiennej)
1 sie 12:28
wredulus_pospolitus:
Powiem więcej − jeżeli wcześniej miałaś styczność z matematyką na studiach to i tak będziesz
brylować w porównaniu z 'małolatami'

którzy ledwo co liceum/technikum zakończyli
1 sie 16:57
Rock'N'Roll: Dziękuję bardzo za odpowiedzi i pomoc

trochę podnieśliście mnie na duchu, mam nadzieję że
nie będzie tak strasznie
6 sie 19:14