39 | ||
S= | , w pamięci liczone więc poczekaj na potwierdzenie ![]() | |
5 |
39 | 84 | |||
S= | +9= | ![]() | ||
5 | 5 |
x | 3 | ||
= | − ΔDSA i ΔASB− mają tę samą wysokość ⇔ | ||
y | 4 |
m | 4 | m | |||
= | ⇔ | =2− j.w | |||
n | 2 | n |
3+v | m | 3+v | |||
= | ⇔ | =2 | |||
w | n | w |
v | x | v | 3 | ||||
= | ⇔ | = | |||||
w+2 | y | w+2 | 4 |
18 | 21 | |||
w= | , v= | |||
5 | 5 |
18 | 21 | |||
PΔABC= | + | +9 | ||
5 | 5 |
84 | ||
PΔABC= | ||
5 |
3*2(2*4+3+2) | 39 | 84 | ||||
S = | = | ⇒ PΔABC = | ![]() | |||
42−3*2 | 5 | 5 |
v+w+2 | c | v | |||
= | = | ||||
3+4 | b | 3 |
v+w+2 | v | ||
= | |||
7 | 3 |
3+v+w | d | w | |||
= | = | ||||
4+2 | e | 2 |
3+v+w | w | ||
= | |||
6 | 2 |
21 | 18 | |||
v= | =415, w= | =335 | ||
5 | 5 |
4 | ||
PΔABC=7+9+ | ||
5 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |