matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
zespolone
manio:
Wyznacz postać trygonometryczną liczby z=(2+(2+
√
3
)
1/2
)+i(2 −
√
3
)
1/2
29 lip 22:45
piotr:
√
2 −
√
3
π
arctg(
) =
2 +
√
2 +
√
3
24
30 lip 09:47
piotr:
√
2 −
√
3
π
arctg(
) =
2 +
√
2 +
√
3
24
30 lip 09:47
manio:
piotr a czemu tak?
30 lip 09:58