matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
wykaż
pyza:
Niech a=sin3x−sin
3
x+cos7x−2 oraz b=
√
sin7x+cos9x+cos
3
x
a
1
Wykaż że
=
(3cos6x−2)
b
15
29 lip 14:11
Mila:
Sprawdź zapis. Wolfram nie zgadza się na taką równość
29 lip 20:59