zbiory
Renia: Mając trzy zbiory A,B⊂C rozwiąż równanie:
(X ∪ (C \ A)) ∩ ((C \ X) ∪ A)=B
28 lip 21:18
ite:
X = C\(A∪B) ? rozwiązał już ktoś ?
29 lip 10:50
MilEta: Dla mnie to równanie jest niepoprawne, z pierwszego nawiasu na pewno X musi zawierać B\C (żeby
całość wyszła B)
a jednak w drugim nawiasie bierzemy C bez X czyli wyrzucamy ten fragment i nie dodajemy go
później)
więc nie za bardzo dostaniemy B
29 lip 11:35
MilEta: Aha, nie zauwazylam warunku A, B ⊂ C to chwila
29 lip 11:35
MilEta: twoja odpowiedź w każdym razie nie, bo nie będziemy mieć fragmentu A∩B
29 lip 11:39
MilEta: X = C\(B\A ∪ A\B) prawdopodobnie, sprawdz sobie
29 lip 11:43
ite: już widzę że mam błąd, dzięki
29 lip 11:46
Renia: Mileta
Mogę się mylić, ale jeśli umieścisz X po lewej stronie, otrzymasz A/B zamiast B.
14 sie 15:57