proszę o rozwiązanie
anna: Dwa stożki o takich samych podstawach połączono podstawami w taki sposób jak na rysunku.
Stosunek wysokości tych stożków jest równy 3 : 4.
Objętość stożka o dłuższej wysokości jest równa 12 cm3 .
Objętość bryły utworzonej z połączonych stożków jest równa
A) 18 cm3 B) 3 0 cm3 C) 39 cm3 D) 21 cm3
28 lip 19:07
chichi:
Nie wstyd Ci prosić o rozwiązanie jak nawet nie chciało Ci się przerysować rysunku, o którym
mowa w poleceniu?
28 lip 19:30
chichi:
| | 1 | |
V1= |
| πr24h=12cm3 ⇒ V2=πr2h=9cm3 ⇒ V1+V2=21cm3 |
| | 3 | |
28 lip 19:36
28 lip 19:53
anna: dziękuję bardzo
28 lip 20:51