domknięcie
student: Jakie będzie domkniecie zbioru A = {(x,y) : 0<x2 −y2 ≤1}
24 lip 08:15
I'm back:
Musisz dorzucić punkt (0,0) aby zbiór był domknięty
24 lip 10:21
I'm back: Co ja gadam... Nie tylko punkt (0,0)

znowu źle funkcje przeczytałem
24 lip 10:22
student: To jakie będzie to domkniecie?
24 lip 10:36
student: Wydaje mi się że takie A∪{(x,y) : |x|=|y|}, ale jak wykazać że jest domknięty?
24 lip 10:53
I'm back:
A jak się wykazuje ze zbiór jest domknięty? Jaka jest definicja zbioru domkniętego? Musisz
zrobić dokładnie to samo
24 lip 13:29
student: a jak pokazać że ten jest otwarty A = {(x,y) : 0<x2 −y2 <1}?
Niech (x,y)∊A, istnieje r>0 takie że B((x,y),r)<0}⊂A.
jak udowodnić to zdanie?
24 lip 14:10