matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
konstrukcja
qwas:
Mając a,b,c skonstruuj trójkat ABC gdzie :BC=a,BD=b,BA=c, BD jest dwusieczną kąta ABC.
19 lip 20:45
kerajs:
ac sin α
ad sin 2α
cd sin α
=
+
2
2
2
d(a+c)
cosα=
2ac
19 lip 20:58