matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
równania
Bratin:
Całka oznaczona ∫0
1
[x
2
y
2
+y(y')
2
]dx jest równa równaniu a) 2yy'' +y'−2x
2
y=0 b) y''+y=2x
2
c) y''−y=x
2
d) 2y''+2y'−x
2
y=0 ?
17 lip 11:57