matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
pole
kriss:
Wyznacz pole zacieniowanej figury
16 lip 19:50
Klara:
a
2
P=
(π−2)
2
16 lip 20:17
Mila:
1)
1
1
π−2
P
1
=
πa
2
−
a
2
=a
2
*
4
2
4
2)
1
1
1
P
2
+
πa
2
+
a
2
=
π*(2a)
2
4
2
8
16 lip 20:23
Klara:
P=P
1
+P
2
P=P(wycinkaBCE)− P(ΔBCS)
πa
2
P=
− a
2
2
a
2
P=
(π−2)
2
==========
16 lip 20:57