matematykaszkolna.pl
Fizyka - podręcznik Minato: Cześć wszystkim, mam pytanie: jaki podręcznik do nauki do matury rozszerzonej z fizyki i chemii polecacie? Najlepiej do samodzielnej nauki
7 lip 13:20
daras: Czesc Mindanao do chemii to znam jedynie Padro a do fizy...bez liku.. np.iłat i spółka, Jenike, Kreiner.. zreszta podręczniki są w miarę podobne, przecież nie mogą zawierać niczego nie prawdziwego, dla mnie wystarczy wikipedia i https://openstax.pl/podreczniki ważniejsze są zbiory zadań emotka
7 lip 14:42
Minato: Cześć daras dzięki za propozycje. Czas się dokształcić i padło na te przedmioty. Szukałem swoich podręczników z LO, ale gdzieś zawieruszyły się na strychu, dlatego pytam.
7 lip 17:39
daras: nie wiadomo od jakiego poziomu chcesz/musisz się dokształcać?
7 lip 18:14
Minato: Wystarczy w LO na poziomie rozszerzonym.
7 lip 18:30
daras: Zacznij od L. Falandysza−Zbiór zadań z fizyki z astronomią 3tomy (PP i PR) wyd. Operon. Wszystkie zadania są rozwiązane, liczne objaśnienia, rysunki, dużo pytać teoretycznych szeroko rozwiniętych wystarczy i za podręcznik..
8 lip 08:09
Minato: Super, będę polować na jakieś używki. Dzięki raz jeszcze.
8 lip 13:43
Minato: Zamówiłem na razie do klasy 1 powyższe zbiory.
8 lip 19:09
Maciess: U mnie na regale gdzieś zalega kilka starych podręczników (do fizyki ma sie rozumieć), repetytoriów zbiorów zadań. M.in. Mendel, Zillinger, seria testów Kaczorek Słówko (to jak jakiś nauczyciel bardzo jakiejs klasy nie lubi) etc. Mogę to oddać gdyby ktoś był zainteresowany, bo u mnie już tylko kurz zbieraja i wyginają półki. Jak będę w domu rodzinnym to zrobie liste co tam jest dokładnie na stanie i może ktos skorzysta.
8 lip 20:54
daras: @Minato zapomniałem dodać, ze wymienione zbiory znajdziesz za darmo w internecie
8 lip 22:19
daras: @Maciess Medle i Zillingery sa dobre, ten ostatni już trochę trąci myszką ale one nie mają kompletnych rozwiązań, tylko odpowiedzi
8 lip 22:19
Minato: Maciess również dziękuję. Nie spojrzałem na pdf, gdy szukałem zbiorów. Nauka na przyszłość.
9 lip 19:17