ln(x2+1) | ||
Policz ∫ | dx | |
x3+1 |
1 | A | B | C | ||||
= | + | + | |||||
x3+1 | 1+x | 1−λ1x | 1−λ2x |
1 | A(1−x+x2)+B(1−λ2x)(1+x)+C(1−λ1x)(1+x) | ||
= | |||
x3+1 | (1+x)(1−λ1x)(1−λ2x) |
1 | ||
A = | ||
3 |
2λ1−1 | ||
B = | ||
3(λ1−λ2) |
2λ2−1 | ||
C = − | ||
3(λ1−λ2) |
1 | 3 | |||
(x− | )2+ | =0 | ||
2 | 4 |
1+√3i | 1−√3i | |||
(x− | )(x− | ) | ||
2 | 2 |
1 | 1 | 1 | 1 | 1 | |||||||||||||||||||||||
= | ( | + | + | ) | |||||||||||||||||||||||
x3+1 | 3 | 1+x |
|
|
ln(x2+1) | |
= | |
x3+1 |
1 | 1 | 1 | 1 | ||||||||||||||||||||||
( | + | + | )(ln(1+ix)+ln(1−ix)) | ||||||||||||||||||||||
3 | 1+x |
|
|
ln(t) | ||
∫1x | dt | |
1−t |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |