matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
całka
Warten:
x−2
Jak policzyć całkę ∫
4
1
dx
(x
2
+4)
√
x
3 lip 10:31
kerajs:
Można tak:
t
2
−2
t
2
−2
...=[t=
√
x
]=∫
1
2
2dt=2∫
1
2
dt=....
t
4
+4
(t
2
−2t+2)(t
2
+2t+2)
3 lip 14:39