Permutacje
Patryk: Witam,
Czy mógłby ktoś wytłumaczyć dlaczego prawidłowa odpowiedź to poniższego zadania to:
g= (1,8,6)(2,5,7,3,9,4)
h
−1= (4,5)(6,7,8,9,10)
Moje rozwiązanie jest takie:
g = (1,8,6)(2,5,7,3,9,4)(10)
h = (1)(2)(3)(4,5)(6,10,9,8,7)
h
−1 = (7,8,9,10,6)(5,4)(3)(2)(1)
Jeśli element przechodzi z siebie na "siebie" to tego elementu nie piszemy w cyklach
rozłącznych czy o co tutaj chodzi?
https://zapodaj.net/0c97a2025e135.png.html
chichi:
Jeżeli wszedłeś w tego linka i przeczytałeś to co jest tam napisane, później przeczytałeś moje
rozwiązanie, to powinieneś móc sam sobie odpowiedzieć na to pytanie

Bo mam wrażenie, że zrobiłem to wszystko na darmo