matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
pochodna funkcji w punkcie
Samarite:
Obliczyć pochodną funkcji
1
f(x,y)=
√
x
2
+y
2
w punkcie P
0
=(x
0
, y
0
)=(−3,4) w kierunku wersora u=[
4
5
,
3
5
] z definicji oraz ze wzoru.
28 cze 12:13