Rozwiąż równanie
Damian#UDM: Rozwiąż równanie
23 cze 19:27
ICSP: x = e
t
| | 2 − e | | 2 − e | |
t −1 = W0( |
| ) v t − 1 = W−1( |
| ) |
| | e2 − e | | e2 − e | |
x = e
t = ... v x = e
t = ...
23 cze 20:00
Damian#UDM: Kurczę, szkoda...
Ja mam tak, że jak czegoś nigdy nie robiłem to jest mało prawdopodobne, że na taki pomysł
wpadnę...
Dziękuję za pomoc
23 cze 21:39
Damian#UDM: Co to jest to W0 oraz W−1 ?
30 cze 19:36
Ameha: Poczytaj o funkcji specjalnej W Lamberta (funkcja omega).
30 cze 19:38
Damian#UDM: Mógłbym prosić o rozwiązanie tego zadanie do końca? Pomoże mi to lepiej zrozumieć podane
zagadnienie
30 cze 19:59
ICSP: Rozwiązałem to do końca.
Kropki zostawiłem tylko dlatego, że tutejszy edytor nie wyświetla poprawnie ułamków w potędze.
30 cze 20:02
Damian#UDM: czyli
lub
| | 2−e | |
e do t = W−1( |
| )+1 |
| | e2−e | |
Tak jest ok ?
30 cze 20:23
ICSP: | | 2 − e | | 2 − e | |
x = exp(W0( |
| ) + 1) v x = exp(W−1( |
| ) + 1) |
| | e2 − e | | e2 − e | |
Tak jest czytelnie?
30 cze 20:31
Damian#UDM: Tak, wiem o co chodzi

To co jest w nawiasie pierwszym największym to wszystko w potędze
https://pl.wikipedia.org/wiki/Funkcja_W_Lamberta
Coś tutaj czytam i powoli rozumiem, najlepiej rozumiem jak sam policzę przykłady jakieś

Dziękuję za pomoc
30 cze 20:36