matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
ciąg
Manresa:
1
1
1
Liczby x,y,z,3x,4y,5z tworzą ciąg geometryczny, liczby
,
,
tworzą ciag
x
y
z
x
z
arytmetyczny. Oblicz ile wynosi
+
z
x
23 cze 14:29
Pitbull puppies forever:
3x
4y
5z
z twoich danych dla niezerowych x,y,z wynikałoby że
=
=
bo wszystkie
x
y
z
trzy ułamki są równe q
3
czyli 3=4=5 ale to fałsz , więc jaka jest prawidłowa treść zadania?
23 cze 15:26