df | |
= z+yex | |
dx |
df | |
= ex−1 | |
dy |
df | 1 | ||
= x + | |||
dz | z |
1 | ||
x + | = 2 | |
z |
11 | 1 | |||
x = 0, y= | , z= | |||
2 | 2 |
1 | ||
x+ | =2a | |
z |
1 | ||
y=6a− | ||
2a |
1 | ||
z= | ||
2a |
1 | 1 | 1 | ||||
6a− | +ln | =6a− | ||||
2a | 2a | 2a |
1 | ||
a= | ||
2 |
1 | ||
więc punktem styczności jest (0, 2, | ) , a równanie szukanej płaszczyzny stycznej to | |
2 |
1 | ||
6(x−0)+0(y−2)+2(z− | )=0 | |
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |