Całka podwójna
Mariusz: Za pomocą całki podwójnej obliczyć objętość bryły ograniczonej powierzchniami
y2 + x = 0, z2 + x = 0, x + 4 = 0
22 cze 13:54
24 cze 17:23
Damian#UDM: x=−4
z2=4 |√
z=−2 lub z=2
y2=4 |√
y=−2 lub y=2
Obszar na osi x zmienia się od 0 do 4.
0≤x≤4
−2≤y≤2
−2≤z≤2
24 cze 17:36
Damian#UDM: −4≤x≤0
24 cze 17:37
Damian#UDM: x=−4
z2=4 |√
z=−2 lub z=2
y2=4 |√
y=−2 lub y=2
Obszar na osi x zmienia się od −4 do 0.
0≤x≤4
−2≤y≤2
−2≤z≤2
z2=−x |√
z=√−x lub z=−√−x , dla x≤0
24 cze 17:38
Damian#UDM: x=−4
z2=4 |√
z=−2 lub z=2
y2=4 |√
y=−2 lub y=2
Obszar na osi x zmienia się od −4 do 0.
−4≤x≤0
−2≤y≤2
−2≤z≤2
z2=−x |√
z=√−x lub z=−√−x , dla x≤0
∫−22∫−40[√−x−(−√−x)]dxdy
24 cze 17:41
Damian#UDM: Wychodzi −4223 (j3).
Gdzie jest błąd?
24 cze 18:17