Równanie
rrr: | x | |
Witam, robię równanie sinxy'−y=sinxtg |
| |
| 2 | |
sinxy'−y=0
Rozwiązując to równanie wychodzi mi
| x | | 1 | | x | | x | |
C'(x)tg |
| +C(x) |
| −C(x)tg |
| =sinxtg |
| |
| 2 | | | | 2 | | 2 | |
| x | |
Pomoże ktoś? Bo coś mi nie wychodzi to y=Ctg |
| jest raczej dobrze policzone. |
| 2 | |
22 cze 13:48
Benny: Nie pomnożyłeś y' przez sinx
22 cze 14:53
rrr: Ok, dzięki.
Jeszcze pytanie jak to rozwiązać:
| x | | x | |
C'(x)sinxtg |
| =sinxtg |
| |
| 2 | | 2 | |
Wyszło mi C(x)=x, Ale trzeba jakieś założenia przy dzieleniu zrobić chyba.
| sinx | | x | |
i jeszcze jak przekształcić |
| na tg |
| ? |
| | | 2 | |
22 cze 20:02
22 cze 21:59
chichi:
Coś dziwne te Twoje skracanie @
Mariusz
22 cze 22:03