matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciagi
aga:
dopomuszcie bo ja tego wcale nie ogarniam serio
dany jest ciag arytmetyczny −7, −4,−1....Piedziesiatym wyrazem tego ciagu jest równy... 140 143 154? 157?
3 mar 21:05
aga:
3 mar 21:13
aga:
pomoze ktos
3 mar 21:22
Shaeme:
a
n
= a
1
+ r(n−1) a
5
0
= −7 + 3(50−1) a
5
0
= 140
3 mar 21:29
aga:
dzieki
3 mar 21:31