x2+1 | 1 | |||
∫ | dx 0≤x≤ | |||
x2−1 | 2 |
x−1 | ||
Wyszedł mi wynik z całki −x−ln | ale nie wiem czy jest ok, bo to jest długość łuku | |
x+1 |
1 | ||
krzywej od 0 do | ||
2 |
x2+1 | ||
Wychodzi mi | ,gdzieś jest zatem błąd w liczeniu całki. | |
1−x2 |
x2+1 | ||
czyli Ci wychodzi − | więc skoryguj odpowiednio znak | |
x2−1 |
x2+1 | x2−1+2 | 2 | ||||
1) | = | =1+ | ||||
x2−1 | x2−1 | x2−1 |
2 | A | B | |||
= | + | ||||
x2−1 | x−1 | x+1 |
1 | 1 | |||
∫(1+ | − | ) dx=x+ln|x−1|−ln|x+1| | ||
x−1 | x+1 |
1 | 1 | |||
wynik: | | −ln(3)|=ln(3)− | ≈... policz kalkulatorkiem ![]() | ||
2 | 1 |
1 | ||
=ln(3)− | ||
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |