równoboczny
dona: Niech O będzie środkiem okręgu opisanego na trójkącie ABC. Ponadto niech zachodzą równości
|OA+2OB|=|OB+2OC|=|OC+2OA| . Wykaż że ABC jest równoboczny.
18 cze 12:28
don juan:
Ooo co widzę

"małoletnia" dona uczy się matmy w wakacje ?
18 cze 14:01
ite: A to w czymś szkodzi ?
Na pewno mniej niż szukanie tu przez inną donnę z dwudziestozłotówką w ręku kogoś, kto pomoże
się nie uczyć ale zaliczyć.
18 cze 15:15
6latek: Troche czytam , Nie ucze sie teraz geometrii.Poprostu nie chce mnie się
Zaczynam znowu oglądć seriale dla odmiany chińskie
Pozdrawiam ite
18 cze 17:03
Mila:
Brakuje tu Twoich zadań 6−latku.
18 cze 17:48
Saizou :
OA = OB = OC = R − promień okręgu opisanego, wiec równość zajedzie dla każdego trójkąta.
Nie pomyliłeś się w treści zdania.
18 cze 17:51