matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
wektor
homer:
jak przedstawic dowolny wektor [x
1
,x
2
,x
3
] w bazie np. B=([1,1,1], [2,1,0], [3,−1,1])
16 cze 12:42
wredulus_pospolitus:
x
1
= α + 2β + 3γ x
2
= α + β − γ x
3
= α + γ
16 cze 12:50
homer:
https://zapodaj.net/7aa967474340d.jpg.html?fbclid=IwAR1s70LNxoEKk3c69qLXmJIHtnX93KXpMvG0Z5i6GTnK-akAm2f4o1jY0-c
to moglbys mi powiedziec jak w tym zadaniu jest ze dowolny wektor [x
1
,x
2
] i pozniej na dole sa te nawiasy (−2x
1
+11x
2
)[5,2] i i (x
1
−5x
2
)[12,7] skad to sie wzielo?
16 cze 12:58