|x2−1| | ||
f(x)= | , x∊D=R\{−1,0,1} | |
x3−x |
|x2−1| | ||
f(x)= | ||
x(x2−1) |
⎧ | 1x, gdy x2−1>0 | ||
f(x)= | ⎩ | −1x, gdy x2−1<0 |
⎧ | 1x, gdy |x|>1 | ||
f(x)= | ⎩ | −1x, gdy x∊(−1;0)∪(0;1) |
1 | 1 | |||
(1) ( | =m ∧ (x<−1 v x>1)) v (2) (− | =m ∧ x∊(−1;0)∪(0;1) | ||
x | x |
1 | ||
(1) x= | , m≠0 | |
m |
1 | 1 | |||
<−1 v | >1 | |||
m | m |
1 | ||
(2) x=− | , m≠0 | |
m |
1 | 1 | 1 | 1 | |||||
(− | >−1 ∧ − | <0) v (− | >0 ∧ − | <1) | ||||
m | m | m | m |
1 | 1 | 1 | 1 | |||||
( | <1 ∧ | >0) v ( | <0 ∧ | >−1) | ||||
m | m | m | m |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |