matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Wyznacz równanie prostej prostopadłej
aegfdgfd:
1. Wyznacz równanie prostej prostopadłej do prostej y=
−6
5
x + 3 i przechodzącej przez punkt P(−3,4)
15 cze 20:43
kerajs:
5
y−4=
(x+3)
6
15 cze 21:12
Mila:
6
k: y=−
x+3
5
m⊥k
5
m: y=
x+b i P=(−3,4)∊m
6
5
4=
*(−3)+b
6
5
4+
=b
2
b=6.5
5
m: y=
x+6.5
6
=============
15 cze 21:13