matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
równanie
Mike:
Dla jakiej wartości parametru m rozwiązania równania x
2
−(m+3)x+m+2=0 spełniają warunek
x
1
x
2
13
+
=
.
x
1
+1
x
2
+1
10
15 cze 18:06
chichi:
x
1
x
2
2x
1
x
2
+x
1
+x
2
13
+
=
=
x
1
+1
x
2
+1
x
1
x
2
+x
1
+x
2
+1
10
Teraz skorzystaj ze wzorów Viete'a
15 cze 18:31