√x−1 | dx | |||
∫ | * | |||
√x−2 | (x−1)2 |
1 | dz | |||
wyszlo mi po paru podstawieniach | ∫ | ale tego tez nie oblicze | ||
2 | (z2+1)(3/2) |
x−2 | ||
z = | ||
x−1 |
(x−1) − (x−2) | 1 | |||
zauważ, że z' = | = | co mocno ułatwia całkę ![]() | ||
(x−1)2 | (x−1)2 |
x−2 | 1 | |||
mogłeś też zauwazyć, że z = | = 1 − | stąd łatwo zauważyć, że | ||
x−1 | x−1 |
1 | ||
z' = | ||
(x−1)2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |