matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
.
Rrr:
−1
∫
√
dx
x
14 cze 22:54
wakacje:
−1
−1
2
Podstawienie: t
2
=
→ x=
→ dx=
dt
x
t
2
t
3
2
∫t*
dt=2∫t
−2
dt=
t
3
t
−1
−2
=2*
+C=
+C=−2
√
−x
+C
−1
t
15 cze 00:21